Jag har inte glömt, jag kom bara inte ihåg de alls...

onsdag 5 november 2008

Julhysteri

Ja,nu pratas de jul,äts jul & tomtejävlarna är redan framme. De är ju bara November än. Köpte grejor från Nåt barn här på byn som sålde Jultidningar....i SEPTEMBER. Vart är världen på väg??
Satt & läste en tidning om hur kändisarna i Sverige firar jul. Alla har de sååååå mysigt,ingen stress eller bråk. Bara god mat,nära & kära,kalle anka & gnistrande snö.
Även deras barndomsjular va vackra. Massa Gnistrande Snö.
Denna gnistrande snö,vart har den tagit vägen??
Inte fan finns de nåt sånt här heller & ändå bor vi i Västernorrland. Inte nu längre. Nu får man vara glad om de är lite blask på vägarna...
Annat va de när man själv va lite. Snö i stora lass.
SVINKALLT under juldagarn. 35 grader visade ofta kvicksilvret då.
De va så kallt att näsborrarna frös ihop om man va ute. De va vinter de.
Men som sagt så är de ju inte längre. Om de motförmodan skulle komma snö,så börjar de regna i Januari,februari är de snöblandat,mars så börjar snön tina riktigt & i april så slår solrosorna ut.
De är ju helt galet.
Just ja,jag kom ifrån ämnet lite här. Höll på att prata JUL här,inte väder & vind.
Jularna i Familjen Stattin/Björklund ser ut så här:
1 -10 Dec. Går ut stenhårt med Julklappslista,Julmatslista & Att Göralista.
11-13 Dec. Planerar min födelsedag,bakar tårta,kakor till den stora dagen.
14-20 Dec. Letar febrilt efter listorna om julen,kommer på att ingenting är gjort.
21-23 Dec. Springer runt som en vilsen,stressad ekorre i jakten på föda & julklappar. Tjatar på Tommy om julgranen som måste huggas & tas in & kläs & & & &.
23 Dec (sen kväll) Bor på toan eftersom magen strejkat & jag fått Magkatarr som går till historien.
24 Dec Magen gör ont,Erik ska öppna klapparna (trots att kl bara är 5) , Kommer på att "ojsan har inte handlat det & det & det & det",Måste dra en repa med dammsugarn eftersom grannen barrar, Resten av klanen Stattin ramlar in. Matdax går oftast rätt smärtfritt eftersom min kära svärmor är en klippa. Alla "svimmar" av i soffan efter maten. Julklappsöppning efter ett tag så börjar man söka efter Erik i julpappershögen,för nånstans där i låg han ju när jag sist såg han.
Erik hittas,alla nöjda & glada. Innan man vet ordet av så har hela klanen farit hemåt & vi är åter 2 st som sitter helt slut i soffan & den 3dje (Erik) är som en speedad ekorre som är övertrött.
Sen somnar mina 2 grabbar & jag sitter & tänker att de här va sista Julen som ska bli så här stressande. Drömmer mej bort till gnistrande vitsnö,tomtens hohoande,glögg & pepparkakor.
25 Dec. Vaknar upp & börjar planera för Nyår & nästa års Julafton.