Om man går på Italienska resturanger kan man få sånna här pinnar att tugga på i väntan på maten. Om man kommer till Lisa ungefär vilken dag i veckan kan man få tugga på dessa oavsett om du väntar på maten eller kaffet.
30 Grissini
25 G Färsk Jäst (har kört med torrjäst ibland & de funkar precis lika bra anser jag)
1½ Dl Ljummet vatten
1 Tsk Salt
2 Tsk Strösocker
1 Äggvita
½ Dl Olivolja
2 Kvistar Rosmarin..Men de tycker jag inte om så de utesluter jag. Brukar ta 2-3 vitlöksklyftor istället.
6 Dl Vetemjöl
Flingsalt &/eller Rosmarin(hackad)
*Smula jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten,salt & strösocker. Rör om.
*Blanda ner äggvitan, olivoljan & finhackad Rosmarin eller vitlök.
*Tillsätt vetemjöl lite i taget tills degen går ihop.
*Jäs degen i 1½ timme under bakduk.
*Sätt ugnen på 175 grader.
*Knåda degen på mjölat bord.
*Dela degen i mindre bitar & rulla ut dom till smala längder,ungefär som en pennas tjocklek.
*Pensal med vatten, strö över flingsalt eller Rosmarin.
*Grädda gyllene i mitten av ugnen i Ca 25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar