Jag har inte glömt, jag kom bara inte ihåg de alls...

måndag 7 maj 2012

Men jag & bilar...

Alltså de här med bilar, de är nåt jag aldrig kommer få kläm på.
I förrgår började Oljelampan  blinka när jag kom hem. Stängde av bilen & tänkte väl inte så mycket på de sen. Men för den säkra sidan tänkte jag köpa hem olja nån dag i veckan. Den där lampan brukar nämligen blinka lite när de Börjar ta slut.
Så igår Em ringde jobbet & jag skulle ut på natten. Så då blev de ju lite panik att fylla upp olja.
Tänkte att EN liter räcker alla gånger. Drog upp Oljestickan innan, där fanns inte en gnutta olja faktiskt. Blev lite förvånad. Stack ner igen & drog upp, Snustorr.
Fyllde på Oljelitern, väntade en stund, drog upp stickan. INGENTING tydde på att de va En liter olja där i.
Hällde i en liter till,  väntade en stund, trog upp stickan ingen. Den här gången syntes de iaf. Men jag kan säga att oljan va väldigt fin, ingen tillstymelse till gammal olja där inte.
Hade jag haft oljefilter hemma så hade jag inte behövt öppna bottenpluggen för att tömma ur gammoljan, bara skruva bort de gamla filtret & sätta dit de nya. Mindre klet & kladd. Men såklart hade jag inte de hemma, så de blev bara påfyllt.
Man va så bortskämd med att oljan byttes varje år, Tommy  höll ju reda på sånt. Dessutom kunde han kolla upp oljan lite då & då. Så även jag faktiskt, tycker ju att de är kul att pilla lite på bilen, vill lära mej.
Men de va jag som bytte oljefilter & olja på slutet, de är jag stolt över!!! Med lite övervakning såklart, för annars hade jag nog kunnat skruvat bort nån annan skruv så att bilen rasat ihop helt som ett korthus.
Så på Lördag ska jag till S-vall & titte lite igen, så då ska jag köpa oljefilter, olja & lite annat pyssel som jag måste ha till bilen.

Har som sagt jobbat i natt. En liter vatten, turkiskyoghurt med honung & mysli har hållit mej på benen. 9-10 koppar kaffe har väl oxå gjort sitt. Fy så trött jag va.
Mycket spring & larm har de varit. Natten går fort iaf.

Nu ska jag gruva mej lite, sen ska jag bege mej ut på en Promenad!!

ses

Inga kommentarer: