Jag har inte glömt, jag kom bara inte ihåg de alls...

torsdag 26 augusti 2010

Men Gammtanter kan ju inte åka skidor...

De kläckte Erik ur sej till Tandsköterskan idag,när hon berättade att hon åkt skidor med min lillebror. Tack Erik för den pinsamma tystnad som blev då.
Annars så gick de bra hos tandisen. Han gapade,tandläkaren räknade & sen va de klart.

Sen for vi till affären för att handla hem lite saker till bullbaket som Jag,Emma & 3 busiga killar skulle sysselsätta oss med några timmar. Barna va väl inte till så mycket hjälp,de va ju lite roligare att leka faktiskt.
In med lite Tradolan & sen körde vi igång. Efter ett tag fick jag ett skönt brus i huvudet & ögonen hängde inte riktigt med,men den värsta värken gav sej iaf. Vilket uppskattades av mej.
När vi va i värsta bakar tagen så upptäckte vi att smeten till fyllningen inte skulle räcka till all deg. Lite panik fick då jag,inget smör hemma,ingen vaniljkräm eller äppelmos.
Löste det hela med att vispa ihop Blåbärssoppa. Tänkte att om man tar bara lite vatten & sen mer pulver så blir de ju en kräm av de hela....så blir de iaf av nyponsoppa om man räknar lite fel,då får man nyponkräm istället. Men de funkade inte med att ta mindre vatten & mer blåbärspulver. Tänkte att lite maizenaredning skulle göra susen. Hällde i & vispade,hällde i lite mer & vispade lite mer,hällde i halva packet & tokvispade...inget hände. Tills jag kom på att man ska ha den på spisen & låta den koka upp med redningen. När jag väl kommit på de så hade jag ju redan halva paketet redning i blåbärssoppan. När de väl hade kokat upp så behövdes de rätt kraftiga muskler för att överhuvudtaget kunna rubba vispen i kastrullen. Hejja mej.
Men efter att ha rådgjort med Emma & min hjärna så bestämde vi att smeta ut de ändå på bulldegen. Blåbärssoppebullar blev de. Helt okej faktiskt. Lite mer blåbärssmak eller nåt sånt skulle ha varit där bara. Men är man sugen på bullar så går dom ner.

Nu har Emma & barna åkt hem & mitt sköna brus i hjärnan är fortfarande kvar. Lite läskigt brus faktiskt. Sitter i soffan med datorn & Lilleman helt slut...men de ha varit en kul dag.

Nu är jag trött så jag ska försöka få lilleman att gå till sängs snart. Snälla personalen på dagis sa att Erik kunde vara där imorron eftersom jag knappt kan gå,de är inte så kul för Erik när mamma bara sitter eller ligger i soffan eller går runt som en osalig ande utan att kunna göra nåt kul.

ses

Inga kommentarer: