Jag har inte glömt, jag kom bara inte ihåg de alls...

torsdag 2 april 2009

Krupp & ambulans

Har nu för första & förhoppningsvis sista gången åkt Ambulans med Erik.
Erik har ju varit hemma från dagis i 2 dagar för han har hostat lite. Trodde inte att de skulle vara nån fara för honom,så han fick ju vara ute hela dagen igår & cykla & pyssla på.
Men som sagt de kom ju tillbaka.
Han vaknade vid 23-tiden & va super dålig. Dregglade,hostade,köjdes,grinade & fick inte nån luft. Virade in han i täcket & Tommy bar ut han på bron medans jag ringde sjukvårdsupplysningen. När jag pratade med tjejen där så hörde hon hur Erik lät så då sa hon att vi måste in,så hon beställde en Ambulans. Oj,blev genast lite mer allvarligt då, kände jag.
Sen ringer dom från Akuten & säger att ambulans är på väg & blir han lite sämre ska vi ringa 112 & sen fara i våran bil för att möta upp ambulansen. Nu blev jag ännu mer rädd....men man ska ju försöka få barnet lugnt så man kan ju inte stressa upp sej. Satt med Erik i famnen med kökfönstret öppet. Sakta men säkert så började han pigga på sej. Men han va fortfarande rädd för att åka ambulans,grinade fort jag berättade vad som skulle hända.
Men när ambulansmännan kom i så vart Erik som förbytt,han pratade på som vanligt (man skämdes ju för att man ringt & väckt dom). Han fick medicin & så vart han instoppad i ambulansen. Där va de mycket spännande saker & ambulansmannen som åkte bak med oss va super trevlig med Erik (även mej) han pratade med Erik hela vägen & jag fick översätta lite när Erik sa nåt som inte han inte förstog=)
Väl inne på Akuten så fick vi träffa en jättemysig ssk. Erik nobbade oss direkt...=)
Dom tog prover & så fick han lite mer medicin som han andades in. Han va så otroligt duktig.
Ambulansmannen kom in oxå,med en nalle till Erik...han blev så glad över den.
Men de slutar ju inte här.....nej då,de ska väl alltid jävlas.
När läkaren kom så skulle hon ju lyssna på hjärta & lungor. Blev lite fundersam när hon lyssnade på hjärtat i över en min,hon hummade lite & fortsatte sedan med lungorna,sen gick hon tillbaka till Hjärtat igen,hon hummade igen & tittade på klockan & hummade. Förstog att de va nåt som inte stämde. Hans hjärta slog extraslag. Så hon skulle prata med en barnläkare, hon sa att de nog inte va nån fara,men hon ville iaf prata med barnläkaren. Så hon skulle höra av sej idag om dom ville kolla upp de nogare när han inte va sjuk.
vid 2-tiden fick vi klartecken på att åka hem. De va 3 halvdöda individer som rasade i säng.

Idag ringde läkaren från i natt & sa att dom ville göra en uppföljning på Eriks hjärta. Hon sa ju att de kan vara för att han va dålig som gjorde att hjärtat slog konstigt,men de är ju alltid bäst att kolla upp. Lite läskigt är de allt tycker jag.

Idag är han pigg,men hostar som fan...dessutom vill han gå ut & jag vet inte om de är så lämpligt att göra de. För han vill cykla & med den hostan han har så tror jag inte att de är så bra.

jaja,de va våran natt de här...
ses

1 kommentar:

Anonym sa...

Det lät inte vidare värst trevligt. Tur att han klarade av det bra. Kan bli extremt jobbigt om han skulle få någon rädsla för doktorer och så. Självklart kommer allt att lösa sig och ordna sig till det bästa. Men det är alltid jobbigt och otäckt innan man vet. Kram på er alla
Nina