Jag har inte glömt, jag kom bara inte ihåg de alls...

söndag 18 oktober 2009

Akuten

Idag va de jag som ringde Akuten för att få reda på om de va Lunginflamation eller inte. De va de inte som tur va. Men jag har Pipljud på lungorna när jag andas,så nåt va de ju. Men sänkan va bra... Men anledningen till att de pep när jag andas va att Astman har blivit värre. Jo,de har jag ju märk. Men har jag nån medicin att ta? Näe,de har jag inte...såklart. Så jag får sova ännu en natt med andnöd & hosta,men imorgon har jag medicin på Apoteket. Både Bricanyl & cocelane (stavas??).
Satt på Akuten sammanlagt i över 3-timmar med en & samma tant,en tant som inte har fått pratat med någon i hela sitt liv verkade de som. Artig som man är så svarar man & ler,men innerst inne hade jag velat ta hennes handväska & trycka in i truten på henne. Hon berättade att hon hade 5 barn,varav en bodde hemma nu...skilsmässa. I nästa stund hade hon 3 barn & dom va högutbildade pojkar...egna företag & allt. Nästa stund började hon prata om alla sina sjukdomar,helt plötsligt hade hon snöat in på att de va omgjort inne på Akuten...Jo,jag vet,de va jag som berättade de för dej just precis. Hon hade stoppat i sej en tablett för mycket av nån medicin till morgonen..undra just om de va Läkerol..Makes people talk.
Jösses Amalia va glad jag blev när Läkaren ropade upp mitt namn. Efter lite snack med honom & sänka-tagning,fick jag sätta mej för att vänta på svaret....Vem sitter inte där då,jo, just de...Hon.
Nu klagar hon att folk gick före henne hela tiden. Men är de nån som föllit & slagit sej så att näsan pekar åt ett håll & tårna åt ett annat så är de ju klart att den som är mer skadad går före. För tar man en överdos av magmedicin,så är ju inte högprioritet, men i hennes fall va de nog Läkerolasken som blivit tömd skulle jag tro. Men när hon väl fick komma in så tog de ju inte många min innan hon va ute igen,men då fanns de några andra som kunde lyssna på henne för i de hära läget hade jag slagit dövörat till & låtsades sova.
När jag äntligen va klar & fick åka hem så for vi på affären & köpte hem veckans mat. Sen vidare upp till Per & Matilda för att hämta lilleman. Men helledudanes vilken liten sötnöt till kissunge dom har. Väl hemma blev de till att svänga ihop innbakad kassler med råstekt potatis & grönsaker...gott.
Nu är jag helt slut i hela kroppen igen,så nu tar jag igen mej på soffan. Medans jag tittar på Nisse,tror han fått Damp..jag har tydligen smittat av mej på honom.
Blir ju så less,orkar ju ingenting. Undra om de blir bättre med Bricanyl...de hoppas jag verkligen,för nåt är fel när jag blir anfådd för att gå upp för trappen till sovrummet. Får beställa tid för en besiktning av kroppen nån dag,de här går inte längre.

Har även fastnat för en Blogg,en blogg som jag kan bli sittandes med flera timmar,ingenting annat existerar just då. Hon skriver om all skit hon gjort/varit med om. Hon står för vad hon gjort & skyller inte på någon annan. Hon har verkligen gjort de bra,men än har hon lång väg att gå...Dessutom har hon ADHD & jag känner igen mej i henne,just med hur saker & ting kan slå helt bakut i huvudet när minsta lilla grej blir fel.
Jag kan ju inte följa med i en film bara,jag måste ju blogga,skicka sms & prata i tele samtidigt....
Just nu så sitter jag framför tv.n & ser på den samtidigt som jag bloggar & bakar bröd... känn på den ni,men samtidigt kan de bli kortslutning i huvudet på mej om jag inte hittar de trosor jag bestämt mej för att ha på mej imorgon,då är hela dagen förstörd. Knepigt värre hur hjärnan är funtad.
Nu ska jag kasta in Hönökakorna som jag bakar i ugnen & göra lite avokadoröra till nya Wallanderfilmen.

ses

Inga kommentarer: