Jag har inte glömt, jag kom bara inte ihåg de alls...

söndag 6 december 2009

Pepparkakshus

Idag har hela familjen städat..Allt under den Tasmanska djävulens uppsikt (Dvs Jag).
Tommy dammsög & plockade, Erik förpassades in till Toaletten med en sprayflaska Mr Muscle & tvättlappar (måste köpa en ny sån flaska snart igen) där han fick dona med toaletten & jag,ja vad gjorde jag då?? Jo, jag strök Eriks gardiner & hängde upp dom,torkade upp Mr Muscle från golv väggar & tak passade även på att ta tvättstället,skurade golvet i alla rum & putsa glasskivan på rumsbordet & speglarna i hallen & badrummet. Allt medans jag gjorde det hann jag även med att skälla på alla karlarna i huset...Nisse för att han sprätter kattsand överallt & biter sönder kartonger,papp & tidningar så de ligger bitar överallt fast man städat, Erik för att han inte lyssnade på de jag sa till honom & Tommy för att han inte kan dammsuga riktigt. Man behöver ju inte ha utbildning i att dammsuga för att förstå att man måste lyfta på saker & ting när man dammsuger...de vart en hel del dammsugarfusk faktiskt.
Men nu har jag kommit på den briljanta idén att Tommy ska få dammsuga tills han lärt sej att inte fuska...förhoppningsvis lär han sej nåt av det.
När vi skällt (vi & vi de va väl mest jag som skällde) klart på varandra & satt i soffan för att ta igen oss lite så ville Erik göra som Helena & Jimmy hade gjort??? Innan vi listat ut att de va pepparkakshus han ville göra så hade jag hunnit bli gråhårig nästan...
Samtidigt som Erik ville göra de så va jag inne på en sida som jag gillar mycket,Nej,de är inte FB, utan Recept.nu & hittade ett Calzone recept där..Så då bestämde vi att vi skulle fara till stan för att inhandla alla saker, även ett pepparkakshus med tillbehör. Gjorde degen för att den skulle vara klar när vi kom hem sen for vi.
Väl hemma igen så ville ju Erik börja med pepparkakshuset på en gång,men han fick inte som han ville...de får han sällan när han tjatar vill jag bara tillägga.
Vi gjorde minicalzonisar till middag iaf & super gott blev de. Så nu har vi lunch imorgon oxå.
Efter sista svalda tuggan av maten så fick vi lov att börja bygget av huset...för då hade jag fått nog av tjatet.
SÅ nu sitter jag här & tittar på ett hus med ett tak som bångnar av godis & ingenting på väggarna,men de är Erik som gjorde det & jag har inte hjärta att ändra på de fast jag så jävla gärna vill göra de....
Så nu sitter de en nöjd pojke i soffan tillsammans med en snarkande Pappa & tittar på Tv,han ska snart i säng för imorgon är de en Lååååång dag han har framför sej (Erik alltså).
Jobbar imorgonnatt & Tisdag natt så de blir mer dagis än vanligt för lillemannen några dagar framöver. Men de är bara bra de tycker jag...Han behöver få leka av sej lite med sina kompisar.
Har nog oxå fått tag på en Arbetspraktikplats oxå,ska bara prata med Af-gubbarna & se om dom godkänner den plats jag valt. Den är i Ö-vik faktiskt. Skulle gärna velat börja redan förra veckan. Men nu får jag lov att vänta tills A-kassan har kommit igång riktigt & att Af godkänner platsen. Kanske kan börja nästa år iaf....hoppas hoppas.

Legat på latsidan har jag gjort oxå,men jag har faktiskt väldigt ont i magen..magkatarren vill inte ge med sej. Men jag hoppas jag känner mej piggare imorgon så kanske jag kan ta en promenad efter att jag lämnat lilleman på dagis.

ses

Inga kommentarer: