Här kommer receptet på mina Kardemummaskorpor:
1 tsk kardemummakärnor
100 g Mjuksmör
1 dl Strösocker
½ dl råsocker..tror de heter Rörsocker nu.
1 vaniljstång...använder vaniljsocker
2 ägg
1 dl sötmandel..de utesluter jag
1 bittermandel..jag använder bittermandelolja,några droppar.
5 dl Mjöl
1½ tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör,strösocker,råsocker,delad & urskrapad vaniljstång (vaniljpulver om man så vill) & kardemumman krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka mandeln & riv bittermandeln (om man vill ha mandel i,bittermandeloljan droppar jag i isamband med att jag häller i mjölet)
Blanda mandeln med mjöl & bakpulver & vänd eller vispa ner de i krämen.
Forma degen till 2 rullar på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda längderna i ugnen i 25 min.
Ta ut dem & skär dem i 1-2 cm tjocka skivor & sänk temperaturen till 125 grader.
Stoppa in skorporna i ugnen igen för att torkas i ca 10 min....brukar ha dem inne lite längre. Dem ska vara Torra.
Gott i magen de här,de kan jag lova
Är inga Viktväktar skorpor, inte heller Gi...men ack så gott.
Ja just ja,promenad va de ja.....
ses
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar